Back to Question Center
0

Instruire intensă la domiciliu pentru mobilitate și flexibilitate

1 answers:

Formarea în domeniul mobilității este foarte importantă. De-a lungul timpului, cunoștințele despre beneficiile formării pentru mobilitate cresc exponențial. Mobilitatea bună te protejează de leziuni și îți îmbunătățește sănătatea și rezistența.

Ce este formarea pentru mobilitate? Cine poate beneficia de ea?

Metoda Makia se referă la mobilitate și flexibilitate. Flexibilitate înseamnă gama de mobilitate pasivă a unei anumite articulații. Mobilitate înseamnă gestionarea și controlul întregii game de mișcări a articulației. Există oameni care sunt foarte flexibili, dar ar putea fi încă dificil să facă o gură de curățenie profundă, cu doar greutatea corporală. Fiind flexibili și având mobilitate bună sunt două lucruri diferite.

Prestații de formare pentru mobilitate Toți

Formarea în domeniul mobilității poate ajuta în mod literal pe toată lumea. Aceasta înseamnă că merită să faceți formare în domeniul mobilității în funcție de propriile obiective. De exemplu, dacă doriți să deveniți un sprinter de clasă mondială, nu este benefic să exersați prea mult. Frecvența și extinderea extensivă au efectul de reducere a elasticității musculare. Dar, ca parte a Metodei Makia, capacitatea de a face diviziunile vă va ajuta în mod semnificativ să realizați unele mișcări de putere.

întinderea dinamică și izometrică

Într-adevăr, un sprinter este recomandat să facă mai puțin de întindere pasivă și să se concentreze asupra menținerii mușchilor săi "deschiși" prin activarea întinderii. Întinderea dinamică, întinderea izometrică și combinațiile acestora sunt modalități foarte eficiente de a promova capacitatea organismului de a funcționa. Ele nu întotdeauna măresc lungimea mușchilor, ci modifică mai ales mecanismele de reglementare, reacție și inhibare.

Întinderea dinamică este o întindere controlată care are loc în mișcare,. g. , squaturile adânci concentrate din punct de vedere tehnic supuse greutății corporale a persoanei. Extinderea izometrică este o întindere care rezultă din munca musculară,. g. , atunci când staționați într-o poziție de întindere care induce întinderea. Aceste tehnici de combinare includ metoda de relaxare a tensiunii și tensiunea-relaxare + întindere activă-întindere.

Extensia pasivă este cea care adaugă, de fapt, o lungime suplimentară musculară. Cu toate acestea, mușchii trebuie să fie relativ "bine deschiși" pentru întinderea pasivă pentru a fi eficienți. Mușchii pot fi ținute "deschise" chiar și atunci când fac o formare intensivă prin efectuarea exercițiilor de mobilitate activă.

Întinderea pasivă înseamnă a fi relaxată în timp ce se află într-o poziție de întindere,. g. , în picioare și îndoite înainte. Într-adevăr, întinderea pasivă ar trebui să fie inclusă în formare atunci când intenția dvs. este de a obține un domeniu de mobilitate mai mult.

Un risc asociat în special întinderii pasive lungi (30+ sec) este faptul că tensiunea de ecranare a mușchilor este redusă excesiv și acest lucru duce la reducerea controlului asupra mișcării, în special la punctele extreme ale mișcării. Când se întâmplă acest lucru, riscul de rănire crește atât la întindere cât și la toate acțiunile în care mișcarea merge sau poate merge, aproape de punctele extreme. Din acest motiv, extensiile pasive ar trebui combinate cu exerciții pentru dezvoltarea controlului mișcării. Acest principiu joacă un rol important în Metoda Makia, unde există o nevoie atât pentru o gamă largă de mișcări, cât și pentru un control bun al mișcării.

Formare de forță care implică o gamă completă de mișcare

Uneori, dezvoltarea mobilității poate fi, de asemenea, susținută în mod semnificativ de formarea de rezistență la mișcarea completă. De exemplu, mușchii infraspinatus ai umerilor sunt adesea într-o stare atât de slabă încât mișcarea umărului poate fi restricționată. Când se întâmplă acest lucru, atunci când acești mușchi se apropie de starea de întindere, simt că se apropie o situație incontrolabilă și că "au lovit frânele".

Începe ușor

Ar trebui să începeți exercițiile de mobilitate ușor, chiar și de dragul dezvoltării! Când unii aud cuvântul "întinde", îl asociază cu durere și dezgust.

Cu toate acestea, exercițiile de mobilitate nu trebuie să provoace dureri și nu sunt neapărat un lucru rău. Dacă trebuie să vă forțați să faceți ceva, corpul dvs. primește mesajul de a se apropia de pericol și rezultatul nu este bun. Atunci când faci întindere pasivă, ar trebui să încerci să te concentrezi pe găsirea unei stări de relaxare și atunci când faci întindere activă menținerea controlului este deosebit de importantă.

Instruire mobilă versatilă

Metoda Makia-training include o pregătire mobilă foarte versatilă. În multe privințe, exercițiile de rezistență dezvoltă mobilitatea singure, dar acest lucru poate fi îmbunătățit prin exerciții separate de mobilitate Source .

February 16, 2018