Back to Question Center
0

Semalt: Cum poate criminalii cibernetici să vă înșelășeze înșelătoriile online?

1 answers:

Internetul a deschis oportunități nelimitate tuturor. E simplu. esteconvenabil. Este minunat - online novelty documents. Puteți să faceți cumpărături, să plătiți facturi, să urmăriți filme, să primiți știri, să faceți rezervări, să lucrați în deplasare și multe altele. Ca globalepopulația afirmă că noi modalități de a utiliza internetul, infractorii cibernetici sunt în tractare, ci mai degrabă decât de a construi, căutând să înșelăci, să înșele și să fure. Asa de,Cum rămâneți în siguranță de fraudatorii online?

Ei bine, răspunsul este simplu: familiarizați-vă cu escrocherii online obișnuite, specificate de Max Bell,Managerul de succes al clienților din Semalt ,și nu veți deveni victima.

Înșelătorie prin email pentru phishing

În acest an (2017), numărul de e-mailuri de phishing trimise a fost cu 155% mai mare decât a fostanul trecut. O înșelătorie de phishing se bazează pe comunicările efectuate prin intermediul unei rețele media sociale sau prin e-mail. Aici, făptașul încearcăte convinge să îți divulgi numărul cărții de credit, detaliile bancare, datele de conectare sau orice alte date personale. Ați putea fi promovat să faceți clic pe alegătură. Aceasta este o modalitate de a răspândi malware-ul de furt de date în sistemul dvs. Cu un program antivirus bun și actualizat, ar trebui să putețisă păstreze această înșelătorie.

Nigerian 419 înșelătorie

Această înșelătorie implică în mod obișnuit un mesaj de e-mail, mesaje text, scrisoare sauchiar și un mesaj de social media trimis de o doamnă în primejdie. Se pretindea că este o moștenitoare bogată, o femeie de afaceri sau un funcționar guvernamentalvă rugându-vă să o ajutați să recupereze banii după care obțineți o sumă forfetară. Iată captura: vă ajută să plătiți o anumită taxă, apoi în schimb obținețio mare parte.

Înșelătorie

În această schemă, veți primi un fel de felicitare "inofensivă" de la un prieten. Cu toate acestea, alink-ul care, dacă se instalează un clic, este introdus un malware undeva în felicitare. Malware-ul ar putea fi ceva de la un program neplăcutcare lansează anunțuri pop-up sau ferestre neașteptate în browserul web. În cel mai rău scenariu, ar putea fi răscumpărarea - coșmarul tuturor.

Înșelătorie cu carte de credit

Când timpul devine greu, oamenii recurg la diferite tactici pentru a obține asistență financiară.Cu toate acestea, puteți obține o ofertă prea bună pentru a fi adevărată. Luați acest exemplu: sunteți așezat pe bancheta din spate a unei cabine pe drum spre casă, apoi pe tineprimiți un mesaj că aveți un împrumut aprobat în prealabil cu puțin interes..Nu cădeți pentru această înșelătorie. Foloseste bunul simt.

Înșelătorie de loterie

În mod evident, cea mai veche înșelătorie online. Ea vine prin e-mail. Mesajul este simplu:ați câștigat un premiu în bani în tombolele de loterie sau de caritate, dar pentru a vă revendica banii, trebuie să plătiți taxe de procesare sau cevaîn acea linie. Ați fi surprins de numărul de câștigători care au câștigat fără să participe.

Înșelătorie Hitman

Aceasta este o extorcare totală. Făcătorul amenință să te omoare dacă nu plătești.Au spus că au fost angajați să te omoare în primul rând, dar ei (lovitarii) au considerat să spună că îi plătești să te părăseascăîn pace. Ce este înfricoșător este faptul că ei îți pot relata activitățile de viață.

Înșelătorie romantică

Se adresează site-urilor de dating. Schema poate fi executată timp de luni cu precizie șiînşelăciune. Un potențial partener vă câștigă încet încrederea, oferindu-vă daruri. Apoi într-o zi, ei pretind că sunt în situații de urgență. Adesea o rudăar fi bolnav sau afacerea lor a stagnat pentru lipsa de bani. Vi se cere să trimiteți bani care vor fi rambursați.

Înșelătorie la ocuparea forței de muncă

Iată că știți că ați aterizat un loc de muncă lucrativ cu o remunerație urâtă. Acoloeste o captura. Pentru a vă asigura locul de muncă, trebuie să plătiți o taxă.

Înșelătorie de călătorie

Apare în timpul sărbătorilor, cum ar fi vara sau Crăciunul. Aici ai promis un bunpachet de călătorie la un cost foarte ieftin. Pentru a evita să deveniți victimă, verificați o revizuire a site-ului menționat. Te-ar putea economisi bani.

Alte escrocherii

  • Înșelătorie site-ul fals de cumpărături - copiază mărci globale și pradă pe unsuspectingcumpărătorii online care doresc să cumpere produse noi.
  • Înșelătorie falsă de știri - explicabilă.
  • Fake antivirus program înșelătorie
November 28, 2017