Back to Question Center
0

Semalt Expert: Ghidul de evitare a fraudei pe internet

1 answers:

Creșterea și integrarea internetului în viața socială și de afaceri este un lucru bun șilucru rau. Pe partea bună sunt numeroasele beneficii pe care le oferă internetul, cum ar fi comerțul electronic. Și pe partea rea ​​sunt îngrijorări îngrijorătoarecum ar fi criminalitatea informatică - millinery supplies online australian.

Printre temerile cele mai îngrijorătoare se numără frauda pe internet. Frauda pe Internet se întâmplă când apersoana folosește internetul în actul de înșelăciune care urmărește obținerea unui avantaj necinstit față de o altă persoană. Adesea, principala motivație pentrufrauda pe internet este un câștig financiar.

Există multe tipuri de fraude pe internet, dar unele sunt mai des executatedecat altii.

Unul dintre cei mai experimentați specialiști din domeniu Semalt ,Andrew Dyhan, definește următoarele tipuri de fraude pe internet:

1. Licitații false și mărfuri false

Autori ai licitațiilor false vizează consumatorii de mărfuri vândute online.criminalul va posta un produs pe un site de licitație indicând faptul că îl vând la cel mai mare ofertant. Produsul ar putea fi fieinexistentă sau dacă există, este diferită de ceea ce este anunțat. Scammer-ul încearcă să oblige ofertantul câștigător să trimită plata integralăpentru respectivul produs înainte de expediere. În cele din urmă, infractorul nu trimite produsul cumpărătorului (ceea ce se numește nedoručarede marfă) sau produsul care este trimis este altceva, adesea semnificativ mai ieftin decât prețul produsului plătit.

2. Spamurile și furtul de identitate

E-mailurile sunt uneori abuzate de escroci pentru a defraudă utilizatorii de internet care nu se întreabă sau nusă dăuneze dispozitivului pe care îl utilizează. Unele e-mailuri frauduloase încearcă să ademenească pe cineva în a-și da informațiile personale și financiare,și alții merg la un pas mai departe pentru a înșela oamenii să trimită fonduri către scheme dubioase.

Aceste e-mail-uri periculoase se vor accesa în căsuța dvs. de intrare ca notificări pentru interese scăzuteîmprumuturi, organizații de caritate care caută finanțare, câștiguri de câștiguri și probleme legate de viața socială. Vor conține o legătură pe care ar trebui să o facețifaceți clic pentru a obține ceea ce escrocii pretind a oferi. Cu doar un singur clic pe link-ul, vă puteți expune la multe riscuri, inclusiv la obținereacomputerul sau dispozitivul mobil infectat cu viruși, care dezvăluie străinilor parolele, informațiile despre cărțile de credit, detaliile de securitate socială,adresele și numerele de telefon.

Spamurile sunt adesea legate de furtul de identitate, deoarece acestea pot fi și sunt adesea obișnuiteaccesați informațiile personale care sunt apoi utilizate în multe scopuri, inclusiv în cazul unei confesiuni. Detaliile personale furate pot fi folosite pentru a comite alte persoaneforme de fraude pe internet, cum ar fi cererile frauduloase sau vânzările.

3. Furtul cardurilor de credit

Frauda cu card de credit, în principal, se bazează pe oameni care nu sunt destul de atenți atunci când își folosescCarduri de credit. Alți oameni sunt înșelați de înșelătorii de phishing foarte inteligente.

Acest tip de fraude pe internet începe atunci când o victimă introduce date despre cartea de credit pe un asite duplicat. Criminalii vor folosi apoi aceste informații pentru a face fie transferuri de fonduri, fie achiziții utilizând cardul de credit.

4. Investiții înșelătorie

Frauda în materie de investiții este propagată prin intermediul unor programe de investiții pește și este destinatăfraudarea investitorilor sau furtul identității lor. Înșelătoriile provin sub formă de buletine informative online, buletine de știri cu taxă, saualte forme de informații care furnizează informații false în interior. Atunci când un număr de investitori se încadrează în escrocherie, valorile stocurilorsunt modificate, iar criminalul își vinde stocurile dintr-o poziție avantajată.

Alte forme de fraudă pe internet includ site-uri care nu sunt de încredere și taxe în avans.

Site-urile de netrecut pot imita site-uri bine stabilite și pot să-i înșele pe vizitatoritranzacțiile și interacțiunile ca și cum ar fi fost adevărata afacere. Înșelătoriile de taxe în avans sunt numeroase în lumea afacerilor de astăzi. Puteți identificaacest tip de înșelătorie destul de ușor. Dacă un vânzător insistă să aibă bani în avans și promițând să returneze banii, acea tranzacție este extrem de importantăar putea fi o înșelătorie. Avansurile în avans sunt foarte posibile în licitațiile online, în special.

Toată lumea trebuie să fie întotdeauna actualizată cu privire la modul în care escrocii perpetuează internetulcrimă în orice moment. Iată câteva sfaturi:

  • Asigurați-vă că orice site de licitație pe care doriți să-l utilizați este demn de încredere și evitați noi licitații.
  • Utilizarea mijloacelor de plată trasabile și protejate
  • Nu faceți niciodată clic pe un link trimis prin e-mail înainte de a confirma că sursa dee-mailul este demn de încredere.
  • Niciodată nu permiteți utilizarea cardului de credit în afara ochilor
  • Aveți mare grijă atunci când faceți tranzacții mari sau răspundeți la ofertele făcute online
  • Verificați întotdeauna încasările pentru a vă asigura că toate sumele sunt corecte
  • NICIODATĂ nu scrieți niciodată numărul PIN-ului cărții de credit
  • Ați anulat cardul în cazul în care ați greșit.
  • Verificați întotdeauna pentru a vă asigura că site-ul web pe care doriți să-l utilizațidatele financiare pe care are o adresă URL începând cu https: //.
November 28, 2017