Back to Question Center
0

Semalt Expert: Scutul proiectului Google ajută la scăparea unui atac de la hackeri

1 answers:

Oamenii ar trebui să înceapă să recunoască valoarea pe care o reprezintă întreprinderile mari. O minunatăexemplu este ceea ce a făcut Google pentru un jurnalist care a fost victima unui atac masiv DDoS. Compania a intrat și a împrumutat calculatorul său formidabilputerea de a pune capăt hack-ului - computer support company.

Brian Krebs este un veteran blogger de securitate. Atacul a început când a expuspracticile comerciale nesigure ale unui grup, care apoi s-au răzbunat prin emiterea unui atac DDoS (denial-of-service distribuit) asupra sistemului său.DDoS nu sunt noi, deoarece hackerii le folosesc din când în când. Cu toate acestea, acest caz particular a fost diferit, iar hack-ul a fost mai puternic decâtvreodată. Krebs a recunoscut că a tratat atacurile DDoS înainte, dar nimic din această magnitudine.

Artem Abgarian, Semalt Senior Customer Success Manager, consideră că motivul pentru aceasta este că hackerii au la dispoziție mai multe arme decât oricândsă-și efectueze atacurile. Inițial, cele mai populare ținte erau vechile calculatoare Windows. În mod normal, le-ar ordona să direcționeze spam-ultrafic către site-ul victimei, cu obiectivul de ao elimina offline. Cu diversitatea online a dispozitivelor online, hackerii au acumposibilități multiple de a le coopta.

În cazul lui Krebs, hackerii au folosit botnete pentru a inițializa atacul. Apoi, atuncia înrobit unele dispozitive IoT (Internet of Things) aparținând bloggerului..Acestea au fost în principal camere IP, routere și înregistratoare video digitale,toate care au acces la internet. Majoritatea dispozitivelor numite au parole slabe sau codate greu pentru a le proteja de intruziune.

Site-ul Krebs este o sursă vitală de informații pentru publicul său onlinecomunitatea de securitate. Folosind diverse opțiuni disponibile, după cum sa arătat mai sus, au reușit să bată site-ul și să se asigure căa rămas pe termen nelimitat. Atacul DDoS de la hackeri este o nouă formă de cenzură. Atacul a ținut informații de la public.

În acest moment, se poate întreba unde se potrivește Google în toate acestea. Unul dintrerecentele actualizări de la Google au fost lansarea proiectului "Project Shield". Inițiativa proiectului este de a veni la salvarea jurnaliștilor de acest genca Krebs. Îi împiedică să primească atacuri DDoS pe site-urile lor.

Project Shield îi dă jurnalistului serverele, astfel încât să le poată folosi pentru a le absorbiorice trafic rău intenționat direcționat către site-ul web cu intenția de a-l copleși. Sistemul nu este benefic numai jurnaliștilorcad victimă hackerilor. Utilizarea sa se extinde și la acele țări care, în mod repetat, conțin conținutul lor, sunt cenzurate folosind atacuri DDoS de la eiguverne.

Inițial, Krebs a contractat o firmă cunoscută sub numele de Akamai pentru a se ocupa de conținutul său.Cu toate acestea, compania de gestionare a conținutului nu și-a mai permis să protejeze site-ul de atacuri la scară largă ca acesta. O altă companiea declarat Krebs că tipul de serviciu oferit de Akamai i-ar costa aproape 200.000 de dolari anual.

Pentru a scurta o poveste lungă, atacul asupra site-ului web al Krebs este o indicație aimportanța pe care oamenii ar trebui să o introducă pe site-ul de securitate. Dacă nu utilizați Google în acest scop, alte companii oferă aceleași servicii.Utilizând acest avantaj, proprietarii de site-uri web reduc semnificativ riscul atacurilor DDoS, deoarece hackerii le folosesc acum ca pe o cenzură puternicăarme.

November 28, 2017