Back to Question Center
0

Semalt Expert vă asigură că aveți nevoie să aflați despre fraude și escrochere online - Iata de ce

1 answers:

Frauda online este deseori menționată drept "fraudă pe internet" sau "înșelătorie". Acest tip de fraudăapare în mai multe forme, cum ar fi spamul prin e-mail. Pedeapsa pentru utilizarea sau efectuarea comenzilor bancare poștale contrafăcute este de zece până la douăzeci de ani în închisoarein Statele Unite. Înșelătorii adesea pretind că sunt reprezentanți ai organizațiilor caritabile și caută ajutorul tău pentru victimeledezastre naturale, atacuri teroriste, conflicte regionale sau epidemii - wild vegas casino no deposit bonus codes 2016. Dacă sunteți victima unei înșelări online, este important să vă prezentațiraportul către rețeaua australiană de raportare online a criminalității online (ACORN) cât mai curând posibil. Rapoartele făcute în această rețea sunt trimise la polițiesau agenții de informații pentru posibile investigații.

Jason Adler, Managerul de succes al clienților companiei Semalt ,se concentrează asupra tipurilor de fraudă online, cu scopul de a vă ajuta să vă protejați de atacuri.

Cele mai frecvente tipuri de fraudă online sunt frauda prin Internet banking, escrocherii, furtul de identitate,și frauda site-urilor de cumpărături și licitații

Fraudele prin Internet banking

Este definit ca utilizarea mijloacelor potențial ilegale de a obține bunuri, personaleinformații, proprietate sau bani de către o instituție privată sau hacker. Cele mai frecvente tipuri de fraude bancare prin internet sunt recrutarea mule șiphishing. Hackerii folosesc deseori informațiile dvs. sensibile, cum ar fi parola sau numele de utilizator, pentru a accesa detaliile dvs. Aceștia pot obține astfel de informații de latabletele, dispozitivele mobile sau laptopurile prin trimiterea de malware și viruși.

Aceste zile, mulți oameni folosesc telefoanele mobile și smartphone-urile pentru a accesa bancaconturi. Criminalii știu că poate fi dificil pentru ei să acceseze informațiile dvs. Deci, ei trimit mesaje false sau vă cer să faceți clic pe anumitelink-uri, dezvăluind informații confidențiale. Nu trebuie să răspundeți la e-mailurile necunoscute. De asemenea, este important să nu faceți clic pe link-uri necunoscuteși ignorați persoanele care continuă să vă trimită atașamente.

Phishing, pe de altă parte, este o încercare de a obține informații sensibile, cum ar finumele de utilizator, parola, ID-ul PayPal și detaliile cărții de credit, prin mascarea ca entități de încredere într-o comunicare electronică.

Filtrele de spam specializate ajută la reducerea numărului de e-mailuri de phishing care ajung la dvs.cutiile poștale. De asemenea, puteți instala software antivirus sau anti-malware pentru a păstra informațiile salvate. AFP sugerează că nu răspundețispam-uri și șterge-le cât mai curând posibil. Dacă există atașamente, nu ar trebui să deschideți niciodată atașamentele pe care le conținprograme nedorite sau viruși.

Frauda privind cumpărăturile și site-urile de licitație

Hackerii utilizează adesea cea mai recentă tehnologie pentru a configura site-urile false ale comercianților cu amănuntul care aratăcum ar fi cele mai renumite magazine de vânzare online. Ei folosesc planuri și modele sofisticate pentru a atrage tot mai mulți oameni. Este important să nu faceți astaintroduceți informațiile dvs. personale, detaliile cărții de credit sau codul PayPal pe aceste site-uri web. Toate site-urile de licitații online au reguli și reglementări stricte.Scamatorii nu vă pot ataca prin aceste site-uri web și știu cum să se ocupe de persoane aflate în afara site-urilor de licitații. Puteți consulta cuAustralian pentru concurență și consumatori pentru a minimiza riscurile de fraudă online. Când utilizați site-uri de licitație ca eBay, acestea vor finu vă întrebați nimic despre cardul de credit sau PayPal.

Sfaturi generale

Dacă ați primit e-mail-uri suspecte, cea mai bună și mai ușoară cale este să ștergețicât mai curând posibil. De asemenea, este important să nu faceți clic pe atașamentele trimise prin acele e-mailuri.

November 28, 2017