Back to Question Center
0

Semalt explică cum să vă recuperați site-ul după un atac răuvoitor

1 answers:

Experiența cea mai demotivatoare pentru un proprietar de site-uri este atacurile malware ale site-urilor lor.În această situație, dezvoltatorii sunt încurajați să rămână calm și să execute corect măsurile corecte. Frank Abagnale, Semalt Senior Customer Success Manager, oferă pași de recuperare sistematică a unui site hacked. Sa mergem!

În primul rând, verificați computerul pentru orice virus. Acesta este un pas pregătitor care vă ajutăpentru a exclude posibilitatea de a avea computerul ca sursă de atac înainte de a începe să recuperați site-ul. Pe această notă, prin urmare, scanareacomputerul local pentru infecții, malware sau viruși ar trebui să fie primul pas - oakley squared preto. Un exemplu de scaner anti-virus recomandat este EU-Cleanerde la centrul de consultanță Anti-Botnet, Germania. Inițiativa ajută un dezvoltator de site-uri pentru a șterge gratuit orice program malware. În plus, astacentrul de consultanță trimite instantaneu numărul de bilete și datele de contact prin e-mail către un proprietar al site-ului în cazul unui site hacked.

În al doilea rând, orice parole de administrator ar trebui schimbate. Este un pas care asigură hackeriinu mai pot accesa baza de date, site-ul web sau spațiul web. Parolele pot fi gestionate de la serviciul de gazduire web pentru zona de clienti si sectiunea admina unui site. În plus, protecția prin parolă poate fi îmbunătățită prin accesarea spațiului web prin intermediul unor protocoale de siguranță, cum ar fi transferul securizat de fișiereProtocol (SFTP), schimbarea parolelor în alte servicii și alegerea celor mai sigure parole. Termenii impliciți nu ar trebui utilizați niciodată caparole de administrator pentru securitatea web.

În al treilea rând, utilizați phpMyAdmin pentru a reseta parola de administrator web. Dacă un proprietar de site nu poatepentru a vă conecta la secțiunea de administrare a site-ului lor, hackerii s-ar putea să fi schimbat parola sau să dezactiveze contul. În acest scenariu,parolele din bazele de date trebuie schimbate. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea phpMyAdmin pentru dezvoltatorii care folosesc WordPress.

Deteriorarea ar trebui evaluată în etapa următoare de recuperare a unui site hacked. Aceasta presupuneevaluând situația și planificând cum să procedeze. Determinați fișierele infectate, orice compromis privind datele sensibile și accesul la acesteabazei de date și dacă sunt afectate alte site-uri de pe serverul dvs. web. Procedura poate fi executată utilizând Instrumentele Google pentru webmasteri.

În continuare, restabiliți copiile de siguranță și verificați dacă există programe malware. În acest pas, ar trebui să fie un proprietar al site-uluiînlocuiți orice fișiere afectate cu o copie de rezervă neinfectată a fișierelor. În plus, baza de date ar trebui să fie restabilită din copia de rezervă dacă este posibilăcă hackerii accesați baza de date nu pot fi excluși. Amintiți-vă, două backup-uri importante sunt Joomla și WordPress.

Actualizați teme, pluginuri, extensii și aplicații. Hackerii folosesc de multe ori securitategăuri în extensii, plugin și teme. Astfel, de îndată ce au fost restaurate backup-urile, toate găurile de securitate cunoscute trebuie să fie închise prin actualizaretoate temele, extensiile și aplicațiile. Fiecare dintre pluginuri afectează securitatea unui site.

În cele din urmă, lucrați pentru a elimina site-ul din listele negre. Yahoo, Google și Bing menținliste negre pentru site-uri infectate cu viruși. Orice site plasat pe lista neagră Google, de exemplu, este pedepsit cu un rang inferior sau chiar eliminatdin indexul de căutare. Astfel, după importarea copiilor de rezervă și schimbarea parolelor, notificați motoarele de căutare pentru a fi eliminate de pe listele negre.

În concluzie, atacurile asupra site-urilor fac parte din lumea on-line modernă. Dacă un siteeste hacked, dezvoltatorii s-ar putea simți șocați. În acest moment, este important să rămâneți calm, deoarece acum știți ce să faceți și să vă recuperați în mod eficientun site web.

November 28, 2017