Back to Question Center
0

Semalt: lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre frauda pe Internet și înșelătoriile

1 answers:

Frauda pe internet este utilizarea ilegală de software sau servicii de internet pentru a profitadin activele cuiva. În fiecare an, milioane de miliarde de dolari sunt furate prin intermediul site-urilor internet, al e-mailurilor și al altor lucruri similare. câtevahackerii cu profil înalt utilizează numele vânzătorilor reînnoiți pentru a prinde victimele și pentru a-și lua banii pe internet - formulario de contacto gratis joomla. Odată cu trecerea timpului,Frauda pe internet a devenit o preocupare majoră pentru cetățeni și agențiile de aplicare a legii.

Ross Barber, Semalt Managerul de succes al clienților, transmite informații cruciale despre acest tip de activitate criminală.

Cum să vă protejați

Este posibil să vă protejați pe web dacă știți totul despre tipuride fraude pe internet. Fratele cărților de credit, e-mailurile necunoscute, loteriile, site-urile nedorite și licitațiile false sunt cele mai frecvente tipuri defraudele online. Nu există o regulă stabilită pentru a rămâne sigură pe internet; cu toate acestea, vă puteți apăra prin păstrarea detaliilor cărții dvs. de credit memorate.De asemenea, este important să evitați să dați clic pe atașamentele necunoscute și să nu partajați numele de utilizator sau parola cu o terță parte.

Ce trebuie să faceți dacă deveniți victimă

Numerele de escrocherii online sunt în creștere în zilele noastre, deci este important pentru dumneavoastrăține minte câteva lucruri:

  • 1. Răspundeți numai la e-mailurile care provin din ID-uri autentice. Dacă dosarul dvs. de spam esteprimind un număr semnificativ de e-mailuri, trebuie să le ștergeți cât mai curând posibil
  • 2. Trebuie să vă amintiți că nici un loc de muncă nu necesită taxe, inclusiv taxele de procesare a vizelor,taxele de certificare și taxele administrative..Dacă cineva îți oferă un loc de muncă și dorește să trimiți o taxă, există șanse ca el sau ea să fieîncercând să te prind.
  • 3. Nu ar trebui să vă prindeți de cineva care spune că ați câștigat o loterie. Nu esteastfel de lucruri online, astfel încât hackerii intenționează doar să vă atragă și să vă fure banii.

Cum să primiți banii înapoi

Legile cibernetice oferă resurse legale și modalități de recuperare a banilor. Dacă ați fost avictima unor astfel de escrocherii, puteți contacta Centrul de reclamații privind criminalitatea internetului. Depuneți o plângere la această companie și veți urmări perioada de anchetăadresa de la care au fost furate banii.

Puteți, de asemenea, să trimiteți un formular de soluționare a litigiilor pentru clienți împreună cu banca dvs., astfel încât să faceți mai departetranzacțiile sunt oprite. Pentru aceasta, trebuie să contactați sucursala băncii din apropiere și să le oferiți toate detaliile. Instanța poate continuasă efectueze interogări în plângerile dvs., iar problema va fi audiată și decisă în nouă până la unsprezece luni.

Tipuri de fraude pe internet

Iată câteva dintre cele mai importante tipuri de escrocherii pe internet pe care le impune aplicarea legii și reglementareaautoritățile și organizațiile de consumatori văd:

  • Licitații și scheme de vânzare online

Schemele frauduloase apar adesea pe site-urile de licitații pentru a atrage tot mai mulți oameni.Hackerii încearcă să vă fure banii prin aceste scheme oferindu-vă o sumă frumoasă sau călătorii în alte țări.

  • Oportunități de afaceri

Dacă cineva vă contactează prin e-mail și oferă o oportunitate de afaceri, există șansecă el sau ea încearcă să te prindă. Oportunitățile de afaceri nu sunt oferite niciodată prin intermediul codurilor de e-mail private.

  • Furtul de identitate și frauda

Unele scheme de fraudare a internetului implică furturi de identitate - obținerea și utilizarea necorespunzătoare a acestoradatele dvs. personale într-un mod care implică înșelăciune sau fraudă.

November 28, 2017