Back to Question Center
0

Semalt prezintă fapte interesante despre escrocherii și fraudele pe internet

1 answers:

Frauda pe internet și înșelătoriile pot apărea oricând. Orice utilizator de internet este o potențială victimă.Astfel, este semnificativ să înțelegem modul în care funcționează frauda pe internet, astfel încât utilizatorii online, dezvoltatorii și proprietarii de site-uri să-și poată proteja câștigurile grelebani.

Alexander Peresunko Semalt Managerul de succes al clienților, subliniază în acest articol fraude comune și escrocherii care pot apărea atât online, cât și offline.

În primul rând, furtul de identitate denotă folosirea informațiilor personale ale altei persoanecum ar fi numărul asigurărilor sociale, numele fetei sau al mamei să comită crime - colombia hosting dominios. Utilizatorii de internet ar trebui să fie conștienți de faptul că folosesc identitatea altor persoaneeste extrem de ilegal, astfel cum a fost declarat în ianuarie 2010.

În al doilea rând, frauda de identitate se referă la folosirea identității altei persoane (fie eamorți sau vii) sau chiar folosind o identitate falsă de către infractori. De exemplu, aplicarea unui card de viză în numele unei persoane decedate. Internetinfractorii caută informații personale, cum ar fi numele de utilizator sau parolele, data nașterii, adresa completă, numărul asigurărilor sociale și numele complete pentrubancar, precum și informații privind cărțile de credit, servicii online și semnături cu intenții de comitere a infracțiunilor pe internet.

Al treilea tip de fraudă pe internet se referă la cardurile de credit și de debit. Cardul de debitfrauda pe internet apare atunci când un infractor scutură informațiile de pe cartela de pe banda sau codul de bare pentru a duplica cartela..Este executat de cătreutilizarea mașinii de tip "skimming" care scanează partea din spate a unui card de credit / debit și captează informații importante (de exemplu, numărul contului și contulnume) și fără a face niciun contact cu cardul. În cazuri extreme, aceeași mașină poate citi pinul unei anumite cărți.

În continuare, phishingul, de asemenea cunoscut sub numele de spoofing de marcă, este o fraudă online care implicăfabricarea de mesaje text, site-uri web și e-mail-uri de către infractorii de internet pentru a arăta ca și cum ar proveni dintr-o origine legit. Mesajele sunt utilizate încolectând detalii sensibile, personale și financiare ale unui utilizator. Mesajele text sau e-mailurile în fază sunt destinate să declanșeze o reacție a unui utilizatorutilizator de internet. În acest sens, conținutul poate folosi un ton care necesită un răspuns urgent, informații interesante sau supărătoare sau utilizareadeclarații false sau informații. Textele phishing nu sunt adesea personalizate.

Frauda în avans este o înșelătorie pe internet pe care o utilizează unele companii în acordarea de împrumuturipentru persoane fizice. Obiectivele principale sunt persoanele cu rating de credit rău sau care nu pot beneficia de împrumuturi de la instituții / bănci. Ei folosesc expresii cum ar fi"Nu ai un rating de credit?" sau "Aveți un istoric de credit rău?" Odată ce un utilizator de internet este cuplat, fraudatorii inițiază procesul de fraudă de cătresolicitând o sumă forfetară în numerar, astfel încât să poată fi accesată împrumutul. După ce primesc banii, escrocii dispar.

Loteria (sau pitch-ul premiului) se referă la o fraudă de masă de internet în cadrul căreia victimeleprimiți notificări prin e-mailuri, telefon sau mesaje care arată că au câștigat bani sau premii. Cu toate acestea, înainte de colectarea premiului sau a numerarului,victima este obligată să plătească o taxă sau o taxă în avans. Odată ce victima a remis banii, organizația dispare sau chiar ceremai mulți bani. În acest sens, publicul este precizat că loteriile sau premiile câștigate în Canada nu sunt supuse vreunei taxe sau impozite.În plus, ca măsură de precauție, utilizatorii de internet sunt încurajați să urmărească loteriile, remizele sau concursurile pe care le introduc.

November 28, 2017